Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

27ο Σπάρταθλον 2009

Όλα είναι έτοιμα για το 27ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, που ξεκινάει την Παρασκευή το πρωί από την Αθήνα.

Φέτος συμμετέχουν 350 αθλητές και αθλήτριες από 33 Χώρες. Εξ' αυτών 316 αθλητές είναι άνδρες και 34 γυναίκες. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Αμερικανού Σκοτ Γιούρεκ μαζί με τις δύο κόρες του και η συμμετοχή του Πολωνού Πιοτρ Κυρίλο, ο οποίος έρχεται με τα πόδια από τη Χώρα του. Ο τερματισμός θα ξεκινήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στην κεντρική Πλατεία στις 8.30 το βράδυ με τις απονομές στους νικητές. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το σχήμα του Πέτρου Κούρτη ''Drum Voice'', το οποίο συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο Αθλητικός Σύλλογος Πυγμή με επίδειξη Παγκρατίου Αθλήματος και ο Χορευτικός Σύλλογος Μόρφου, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους δυσκολότερους αλλά και πιο ικανοποιητικούς αγώνες υπέρ-αποστάσεων στον κόσμο χάριν και στο ιστορικό του υπόβαθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: